[b]PWS A 1:48 w barwach 122 EM ,2 PL Kraków 1932
Krotka historia samolotu (przedruk z internetu)
Samolot PWS-A, chociaż stanowił tylko przejściowe rozwiązanie braków sprzętowych w polskim lotnictwie myśliwskim lat dwudziestych, okazał się konstrukcją trwałą, udaną i lubianą przez pilotów. W historii lotnictwa polskiego zapisał się jako wyposażenie jednostek pierwszej linii, jak również przez długie lata sprzęt do szkolenia pilotów, a także jako samolot pierwszego polskiego lotniczego zespołu akrobacyjnego – „Trójki Bajana”.Samolot ten był wlaściwie licencyjnym samolotem Avia BH-33
CZAS NA PRZEDSTAWIENIE KRÓTKIE MODELU
No cóz powiem że raczej do elity ten modelik nie należy:) Jeżeli chodzi o samą składalność to jest to modelik "Tylko dla orłów" Nowicjuszom raczej tego nie polecam .Całkowicie zrazili by sie do modelarstwa :cry: Ja wykonałem go raczej tak jak wytwórnia wypościła ,no może z małymi dodatkami .Szkoda mi było czasu i nerwów do(no cóż mam taki charakter,) . poprawiania tych baboli ,a naprawdę było by co zmieniać . Wymienię tu dla przykładu ,skrzydło ,silnik ,kadłub i wiele innych rzeczy.Wiem że jest u kolegów na warsztacie ten modelik i na pewno go zrobi o wiele lepiej a nawet bardziej zbliżony będzie do oryginału i CHWAŁA IM ZA TO :super: Ja jak pisałem zrobiłem go prosto z pudla aby można było go zobaczyć w tej nie poprawianej formie a przy okazji pokazać co wyjdzie z żywic wyciągniętych prosto z pudelka
No ale dość klapania czas na fotki ,robione jak ktoś napisał nieprofesjonalnie .(zgadzam sie z tym w zupelnośći :oops: )
[/quote]
Early Aviation
Discuss World War I and the early years of aviation thru 1934.
Discuss World War I and the early years of aviation thru 1934.
Hosted by Jim Starkweather
PWS A 1:48 żywica "Resin"
RYSZARD
Krakow, Poland
KitMaker: 486 posts
AeroScale: 485 posts
KitMaker: 486 posts
AeroScale: 485 posts
Posted: Sunday, December 11, 2011 - 04:42 AM UTC
Posted: Monday, December 12, 2011 - 10:20 AM UTC
Hi again Ryszard (and Michal)
At the risk of sounding repetitive, let's get on the case with these beauties and sort out English Reviews/Features - these are just too good to let slip by.
All the best
Rowan
At the risk of sounding repetitive, let's get on the case with these beauties and sort out English Reviews/Features - these are just too good to let slip by.
All the best
Rowan